remove_action('wp_head', 'wp_generator'); Enoturisme: això és tot el referit al turisme del vi

Enoturisme: això és tot el referit al turisme del vi

Si busquem la definició concloguérem que l’enoturisme o turisme enològic està enfocat a les zones de producció vinícoles. La seva relació és directa i abosulta amb el turisme gastronòmic. De la mateixa manera, les seves arrels també contacten amb el turisme cultural. Això sí, en funció del caràcter artístic o històric que tingui la pròpia indústria vinícola variarà molt les característiques d’aquest enclavament. En aquest post volem parlar d’enoturisme i de tot el referit a aquest fenomen que aborda el turisme del vi.

Dades del enoturisme

Cmp

La major font de xifres que rebem sobre enoturisme prové d’ACEVIN. Aquest organisme elabora cada any un informe anual sobre les visites a cellers i museus del vi. Sobre aquestes, cal assenyalar que todasforman part del seu club de producte Rutes del Vi d’Espanya, per la qual cosa hi ha cellers que escapen a aquestes estadístiques.

Més ingressos

Una altra de les característiques que cal destacar de l’enoturisme és l’esfera econòmic. L’impacte econòmic ha estat la traducció de la bona feina del turisme del vi. El mateix informe citat anteriorment i que fa referència als Visitants de Cellers i Museus del Vi associats a les Rutes del Vi d’Espanya ha recol·lectat dades relatives al preu de la visita estàndard i a la despesa mitjana per visitant. Amb tot això, s’ha establert que el càlcul econòmic generat per aquestes visites a les Rutes del Vi d’Espanya ha crescut de manera considerable tant per la despesa en celler (13%) com per la despesa en museu (69%).

Destinacions en auge

ada any aquests informes apunten que cellers museus del vi com la Ruta del Vi i el Cava del Penedès Enoturisme Penedès i les Rutes del Vi i Brandy del Marc de Jerez segueixen al capdavant i ningú pot desbancar.

Els darrers números apunten que hi ha gairebé mig milió de visitants que s’apropen a elles cada 365 dies.

 Enoturisme: destinacions imparables

Parella

No només existeix el premi al millor, si no també al que més millora en els seus resultats. En aquest cas aquí competeixen són Bierzo, Bullas, Montilla-Moriles i Ronda, que superen el 30% de creixement respecte a les dades de l’any anterior. Aquests territoris han obtingut bones xifres i que segueixen mantenint-se al capdavant del rànquing.