remove_action('wp_head', 'wp_generator'); Decantador per a vi

Decantador per a vi

El decantador de vi és un atuell de vidre la base del qual és més ampla que la boca la finalitat de la qual és airejar el vi.

El procés de decantació d’un vi consistix en la separació de dos substàncies (líquid i sòlid) per a així poder degustar vins completament òptims i sense sediments.

El vi pren color, es tempera i oxigena.

Per exemple, en els vins envellits, la utilitat del decantador de vi permet que els solatges queden en la base del recipient.

decantador de vi

Per què utilitzar un decantador de vi:

  • Per a poder disfrutar de tot el buquet del vi.

Quan s’ha sotmés durant la seua criança d’ embotellat durant un temps, les aromes queden reposats.

De manera que si no decantem estos vins tornen a reproduir les seues aromes originals.

  •  Perquè els tanins s’integren aconseguint així un sabor molt agradable.

Alguns vins són de lleugera aspror consumits acabats d’obrir, una vegada el vi s’ha decantat aconseguix alliberar aromes ocultes amb tocs afruitats.

Açò ocorre sobretot amb els vins estructurats i carnosos.

Ús del decantador:

Cal tindre en compte que en funció del vi, este requerirà ser decantat o no.

En el cas que siga necessari utilitzar-ho, no sempre tindrà el mateix resultat:

  • En los vinos jóvenes, la decantación consigue potenciar los aromas puesto que ayuda a su oxidación.
  • En los vinos añejos por su parte, se realiza para separarlos de su sedimento y acelerar su oxigenación.

Com decantar el vi:

  1. Vam abocar el vi suaument per les parets del decantador. Si es tracta d’un vi jove, posarem directament el contingut en el decantador. En el cas de vins rancis, procurarem realitzar el procés lentament i evitant que el sediment passe al recipient, mantenint-ho dins de la botella. Així que si el vi és de més de 10 anys, deixarem una part sense vertir en el decantador.
  2. Deixem airejar durant almenys 5 minuts perquè el vi s’oxigene i reproduïsca totes les seues aromes i sabors.
  3. Gaudirem del vi en una bona copa

Diferències entre el decantador de vi i l’aireador de vi

Hi ha un altre element amb què també s’oxigena el vi: l’aireador de vi.

No obstant això, hi ha diferències subtils entre ambdós.

La principal diferència és que amb l’aireador de vi el vi roman menys temps oxigenant-se.

D’altra banda, la superfície de vi exposada és major amb el decantador, ja que ací vam abocar el contingut en la seua totalitat dins del recipient.

 

Deja un comentario